opskrift hveder

Lækre bløde velsmagende HVEDER

Prøv disse lækre hveder der smager lidt ekstra fordi der er hele 2 tsk. kardemomme i. Hvis du ikke er så vild med den smag, så nøjes med 1 tsk.

Spis hvederne varme, når de lige er bagt med kold smør. Flæk dem og rist dem dagen efter, og dagen efter igen 🙂

Opskriften er til 12 hveder.

INGREDIENSER:
25 g gær
2 dl sødmælk
2 æg
5 g salt
40 g sukker
2 tsk. stødt kardemomme
500 g hvedemel
100 g blødt smør

SÅDAN GØR DU:

Lun mælken til ca. 30 grader (lillefinger testen ;-))

Rør gæren ud i mælken. Tilsæt æg, sukker, stødt kardemomme og salt. Tilsæt herefter melet, lidt ad gangen (nøjes med 400-450 g), og ælt dejen grundigt til den er helt glat og skinnende.

Ælt den bløde smør i dejen og tilsæt lidt efter lidt det sidste mel, til dejen er smidig og blød.

Lad dejen hæve et lunt sted i 45 minutter.

Beklæd et fad på ca 35 x 25 cm med bagepapir.

Del dejen i 12 portioner. Form bollerne og placér dem i fadet, så de står med ca. 1 cm mellemrum. Efterhæves i 45 minutter.

Bag bollerne i 10-15 minutter ved 200 g varmluft, til de har en flot gylden overflade.

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *