and

Confit de Canard

Den franske Confit de Canard – confiterede andelår (andelår der har lagt i fedtlage), er et fantastisk alternativ til den traditionelle andesteg. Kødet bliver som smør, en smag der ikke kan sammenlignes og et knasende sprødt skind. Skal helst tilberedes i god tid, så du kun på selve dagen den skal serveres, kun behøver at varme den op i ovnen.

TIL 4 PERSONER:
4 andelår
2 store håndfulde havsalt
1 kg andefedt  (skal kunne dække andelårene, kan købes færdig hos de fleste dagligvarer butikker)
4 fed hvidløg
4 kviste timian
1 kvist rosmarin
1 tsk. Peberkorn

SÅDAN GØR DU:

Natten før:
Gnid salt over alt på andelårene.

Placer dem på en bageplade eller stor tallerken og dæk med madfolie. Stil i køleskabet natten over.

Dagen efter:
Opvarm ovnen til 140 gr.
Varm andefedtet op på lav varme i et ildfast fad. Tilføj alle ingredienserne til andefedtet og vend det rundt mens det smelter.

Rens andelårene godt i koldt vand, dræn dem og rens dem igen. Altså i koldt vand, rens og dræn. Dette sikre at andelårene ikke bliver for salte når de tilberedes.

Tør lårene godt for vand og put dem i det varme fedt. Varm andefedtet op til det simrer. Stil fadet udækket ind i ovnen i ca. 2,5 t hvorefter kødet nærmest falder af af sig selv. Hold øje med det kun lige simre, det må IKKE koge.

Køl herefter det hele ned en times tid, til det ca. har stuetemperatur.

Tag lårene op af fadet og læg dem i et steriliseret glas eller beholder.

Sigt andefedtet for krydderurter og andre rester fra tilberedningen og hæld det over andelårene i beholderen til de er fuldstændig dækket. 

Gem dem på køl til de skal spises. De kan holde sig op til en måned.

Ved servering:
Tag andelårene op af beholderen og læg dem i et et ildfast fad med det fedt der hænger ved. Krydr med groft salt og bag dem ved 225 gr i en forvarmet ovn – gerne med varmluft i ca. 10-15 minutter til skindet er sprødt og lækkert.

Du vil måske også kunne lide...