Pulled chicken er populære og er let at lave!
En lækker hverdagsret, hvor du kan vælge tilbehøret helt efter din smag. Servér din Pulled Chicken burger med en lækker rugbolle, friske grøntsager, sprødstegte kartofler og majs.
Som alternativ kan du dreje opskriften over i det Mexikanske køkken med syltet hvidkål og gulerødder eller klassisk coleslaw, cremefraiche, salsa og en guacamole.
Servér evt. koriander til.
KYLLING TIL 4 PERS.
2- 4 kyllingebryster
RUB (Alle ingredienser røres sammen)
2 tsk. Salt
3 tsk. Rørsukker el brun farin
3 tsk. Sød paprika
2 tsk. Barbecuekrydderi eller lign.
1 tsk. Cayennepeber
1 tsk. Tørret chillipulver
1 tsk. Spidskommen
Ekstra sauce som tilbehør
Barbecue sauce:
2 dl æblecidereddike
2 gode spsk ketchup
1 spsk brun farin
1-2 tsk chilipulver
1-2 tsk salt
1 tsk friskkværnet peber
Rør alle ingredienserne sammen til cremet masse.
SÅDAN LAVER DU KYLLINGEN:
Kom kyllingefilet’erne i en frysepose, tilsæt rub og vend det hele godt sammen. Lad kyllingen trække på køl i posen til dagen efter. Kyllingen kan også kommes direkte i ovnen efter krydringen – men den mister den intense smag. Vend kyllingestykkerne ud på et stykke stanniol (brug evt. et dobbelt stykke stanniol) luk det hele godt til og sæt pakken i ovnen i 3 timer ved 125 grader. Kyllingekødet flås fra hinanden ved hjælp af to gafler. Overhæld evt. kyllingen med den overskydende kødsaft, som ligger i bunden af stanniolpakken.