Lav en god gammeldags ristaffel – dog er der fisk i denne i stedet for kød. Den er så lækker og nem at lave 🙂
Til 4 personer
Ingredienser:
25 g smør
1 løg
1/2 grøn peberfrugt
1 gulerod
3 tsk karrypulver
1 spsk hvedemel
3 dl bouillon, evt fra terning
1 tsk citronsaft
1 lille æble
500 g torsk – evt. frossen
Salt, peber
Persille (til pynt)
Tilbehør:
Løse ris (af 2 dl)
100 g tomat
100 g agurk
1 dl yoghurt natural
Sådan gør du:
Kom risen i 3 dl kogende, letsaltet vand. Bring det atter i kog, læg låg på og lad det simre i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad den stå i endnu 12 min.
Smelt smørret i en kasserolle. Svits hakket løg, hakket peberfrugt, reven gulerod og karrypulver ca. 5 min. Rør melet i, og spæd til med citronsaft. Lad saucen koge et par minutter.
Kom det hakkede æble i og fisken, som er skåret i mundrette bidder. Lad det simre i 10-25 min., til fisken er mør. Smag karryfisken kraftigt til, evt. med mere karry.
Skær tomaterne i skive eller både og agurken i små tern. Kom risen i et dybt, varmt fad, dyng karryfisken op i midten og server retten med tilbehøret anrettet i små skåle. Så er din ristaffel med fisk klar til servering.