Teriyaki kylling med ris og broccoli

Til 4 personer:

Kyllingefilet, ca.600 – 800 g
1 dl teryiaki sauce
1 lime eller 1 citron
Salt og peber
1 spsk sesamfrø

Sådan gør du:
Skær kylling filetterne i mindre stykker og kom dem i en skål. Vend dem i teryiaki sauce og 1½ spsk. limesaft. Lad dem trække 15 minutter i køleskabet.
Fordel dem i et ildfast fad. Drys sesamfrø over. Stil dem i en kold ovn. Tænd ovnen på 225 grader og lad dem stege ca. 25 minutter. Vend dem evt. 1-2 gange undervejs i stegningen. Stik en urtekniv i kødet, hvor det er tykkest og tjek om kødsaften er klar og ikke blodig.

Tilbehør:
Kogte ris, og dampede broccoli i små buketter. Server gerne cherrytomater eller en god frisk salat til, og lidt sød chilisauce som dip.

Lav din egen Teriyaki sauce:
Saucen er en fantastisk smagsgiver. Den kan købes i supermarkedet , men den er let at lave selv og bliver langt bedre. Den er genial som marinade også til andre slags kød og grøntsager.

Ingredienser:
2 ½ dl. Vand
5 spsk. Brun farin
½ dl. Soja
2 spsk. Honning
1 fed hvidløg
½ tsk. stødt ingefær
2 spsk. maizena

Sådan gør du:
Bland alle ingredienser undtagen maizena, og kog den ved middel varme i 5 min. Bland lidt maizena i koldt vand til den er fin glat og uden klumper. Hæld maizenablandingen i den kogte lage og lad en simre til den har konsistens som flydende honning. Bliver den for tyk, kan du fortynde den med lidt vand.
Opbevares i køleskab i op til et par uge

Du vil måske også kunne lide...