Lækker kartoffelsalat med aioli dressing – virkelig velsmagende og let at lave. Passer perfekt til grillmaden, eller til stegt lammekølle…
INGREDIENSER (4 pers):
750 g små kogte kartofler
Aiolidressing:
4 æggeblommer der har stuetemperatur
2-3 fed presset hvidløs
1 tsk. citronsaft
1 tsk. Dijon sennep
1 spsk. salt
Peber
3,5 dl smagsneutral olie
FREMGANGSMÅDE:
Kog kartoflerne så de stadig har lidt bid.
Kom alle ingredienserne til dressingen i en blender, og blend det hele sammen til det begynder at luftigt og lyst. Hæld olien i en tynd stråle – lidt ad gangen, mens der fortsat blendes. Dressingen skal være cremet. Måske skal der tilsættes lidt mere salt eller hvidløg – smag dig frem. Stil det på køl i minimum 30 min. eller indtil kartoflerne er blevet afkølet.
Kartoflerne skæres i mundrettes stykker og blandes sammen med aiolien. Pynt den evt. af med lidt purløg eller rødløg.
VELBEKOMME 🙂
TIPS:
Dressingen kan også bruges som almindelig aioli mayo, men så tilsættes kun 3 dl smagsneutral olie, så den bliver lidt tykkere.