Grønt fiskefad

Grønt fiskefad

En gammel opskrift på en super lækker fiskeret, som både er meget velsmagende og samtidig kalorie fattig. Retten er til 4 personer.

Ingredienser:
500 g torskefilet (hvid sej kan også bruges)
1,5 dl minimælk
1 lauerbærblad
1 hakket hårdkogt æg
500 g frossen helbladet spinat
Salt og peber

Sauce:
1,5 dl minimælk
25 g smør/margarine
1 løg
2 spsk hvedemel
Reven muskatnød

Desuden:
1 stykke knækbrød
1 stor tomat i både

Sådan gør du:
Læg torske- eller sejfilerne på en stor pande. Hæld mælken over og tilsæt lauerbærblad, salt og peber. Lad fisken porchere i ca. 10 min., til den er mør. Tag den op med en hulske, del den i flager, der blandes med det hakkede hårdkogte æg.
Kog spinaten efter anvisningen. Lad den dryppe godt af, vrid den evt.
Smelt smørret/margarinen i en kasserolle og svits det hakkede løg, til det er gennemsigtigt. Rør alt melet i på én gang og spæd med fiskelage og mælk. Lad saucen koge 2 min. Smag den til med muskatnød. Vend fisk og æg i. Læg spinaten lagvis med fiskesaucen i et smurt, højt ovnfast fad. Øverste lag skal være spinat. Knus knækbrødet til rasp, der drysses over. Stil fadet i en varm ovn ved 180 grader i 20 min. Pynt med tomatbåde.

Pr. portion: 220 kcal/921 kJ

VELBEKOMME 🙂

Du vil måske også kunne lide...