Disse chokolade cupcake er svampede og lækre uden at være klæge. De er ideelle til veninde hygge, eller måske bare at forkæle familien lidt. Pynt dem med hindbær eller jordbær, alt efter humør 🙂
Denne opskrift giver 18 stk. cupcake
INGREDIENSER:
4 dl mel
1,5 dl kakao
3 tsk bagepulver
1,5 dl brun farin
1,5 dl sukker
170 g blødt smør
3,5 dl mælk
1 tsk vanillesukker
0,5 tsk salt
2 æg
PYNT: friske hindbær eller jordbær
SÅDAN GØR DU:
For at undgå klumper vil det være en fordel at sigte mel, kakao, bagepulver og salt sammen i en skål. Tilsæt sukker, brun farin, det blødgjorte smør, mælk, vanillesukker og æg, og rør dejen godt igennem.
Fordel dejen trekvart op i 18 muffinsforme.
Bag dem ved 180 gr i en almindelig ovn i ca. 15-18 min. Prøv med strikkepind tricket om de er færdige. Stik en strikkepind (eller kødnål) ned i midten, og hænger der ikke dej ved den når du tager den ud igen, er de færdige. Køl dem af på en bagerist.
Mens de køler af laver du kaffe frostingen efter anvisningen herunder. Kom frostingen i en sprøjtepose med tyl og sprøjt det på halvdelen af cupcakesene. Pynt med bær inden frostingen stivner. Gentag på resten af kagerne.
Opbevares i køleskabet og tages ud en halv time før de skal serveres.
KAFFEFROSTING:
150 g flormelis
0,5 tsk kakaopulver
1,5 tsk pulverkaffe
20 g blødt smør
1 spsk Vand
- Bland de tørre ingredienser i en skål
- Tilsæt vand og blødgjort smør – pisk, til frostingen er blød
- Hvis frostingen er for stiv, kan du tilsætte lidt mere vand.