Så bliver det ikke mere sommerligt!
Frozen rosé på terrassen en varm sommerdag, som velkomst drink til en venindekomsammen, eller hvis du savner sommeren så nyd den i din varme stue og bliv ført tilbage til sommerens dejlige øjeblikke.
Ingredienser:
1 flaske af din yndlingsrosé
(ellers er Calendas Rosado et rigtigt godt valg)
1,5 dl sukker
1,5 dl vand
250 g rensede friske jordbær
0,5 dl citronsaft
2,5 dl isterninger
Sådan gør du:
1. Hæld rosén op i en bradepande og sæt den i fryseren i MINDST 6 timer. Den bliver aldrig helt frossen pga alkoholen der er i vinen.
2. Kog vandet op med sukkeret til det er helt opløst – tilsæt de hele rensede jordbær (gem lidt til pynt) og tag gryden af varmen. Lad det stå og trække i en halv time. Herefter skal det igennem en sigte, så du sier jordbærrene fra. Sæt den herefter på køl i min. en halv time.
3. Tag den frosne rosé ud af fryseren og op i en blender. Tilsæt 1 dl jordbærsirup, citronsaft og isterninger. Blend til det har en jævn konsistens. Hæld den tilbage i bradepanden og sæt den i fryseren igen.
4. Lige inden servering blender du det hele en hurtig igen, og hælder den straks op i flotte glas, pynter med resten af jorbærrene, og du har den fineste frozen rosé.
TIPS: Vil du gerne slippe nemt om ved det, kan du sagtens bruge færdiglavet jordbærsirup, eller almindelig sukkersirup hvis du ikke ønsker den søde jordbærsmag.