Gør hyggestund til læring ved højtlæsning

Flere undersøgelser viser, at børns stigende brug af tid på iPads, telefoner og computerskærme gør dem til dårligere læsere, og antallet af børn, der siger, at de nyder at læse, er faldet. 

(kilde: ePIRLS- undersøgelse 2019). 

Læsning styrker nemlig barnets evne til fordybelse, er afgørende for social mobilitet og demokratisk deltagelse og styrker identitetsdannelse og empati – og meget mere.

Hele familien kan være med til at gøre læsning til en god oplevelse

Som bedsteforælder kan du være med til at skabe den gode stemning og få dine børnebørn på sporet af den gode læseinteresse. 

Der er intet så hyggeligt og socialt, som at læse højt en stille stund. Det giver ro og koncentration for både oplæser og barnet. Mon ikke flere af os husker højtlæsningsøjeblikke fra vores yngste år?

Der skal egentlig ikke så meget til at fange mindre børns opmærksomhed med en god og fængende bog. Der findes et væld af gode højtlæsningsbøger med billeder, så man også undervejs kan stoppe op og reflektere sammen med børnene. Det stimulerer nysgerrighed, bedre sprogudvikling og samtaleuniverset hos barnet.

Det er vigtigt at gå forrest og vise, at det at læse er hyggeligt. Og når barnet er klar til selv at læse, er det en god idé at opfordre til en læsehyggestund, hvor læsningen er den sociale aktivitet.

Tilmeld dig vores nyhedsmail, og få 20% rabat ved børnebogsforlaget MAIS+CO.

Eller se GADS forlags mange skønne børnebøger HER

Du vil måske også kunne lide...