Denne sunde, vitaminrige og kaloriefattige suppe mætter mere end man lige skulle tro. Top den med den vidunderlige cremefraiche dressing, det er helt klart den der er med til at give den gode smag.
Til ca. 1 liter broccolisuppe:
500 g broccoli
7,5 dl vand
1 bouillon terning (gerne fisk eller høns)
Salt
Sådan laver du suppen:
Du skal bruge HELE broccolien. Start med at skære stokken i tern. Put dem i den 7,5 dl kogende vand tilsat bouillon terningen, og kog ca. 5 minutter. Pluk imens resten af broccolien i mindre stykker, og kog dem med i endnu 10-15 minutter til det er godt mørt. Herefter skal det hele blendes godt med en stavblender, til det får en jævn og cremet konsistens.
Cremefraiche dressing:
2 dl cremefraiche (5% eller 9%)
4 spsk hakkede friske krydderurter (f.eks. persille, purløg og basilikum)
1 fed presset hvidløg (eller 2 hvis du gerne vil have den ekstra stærk)
Salt og peber
Sådan laver du dressingen:
Bland det hele sammen og smag til med salt og peber.
Ved serveringen topper du den lækre broccolisuppe med dressingen, det er nemlig den der er med til at give suppen den pragtfulde smag.
Velbekomme…