Line Baun Danielsen

Det handler ikke kun om at se godt ud!

Interview med Line Baun Danielsen

Af Bettina Ilkær Ladefoged

”Træning handler for mig ikke kun om at se veltrænet ud. Det handler i langt større grad om at have en stærk og funktionel krop, der kan klare turen op til 5. sal eller indkøb med de tunge poser. Som jeg plejer at sige: kroppen skal kunne holde hele vejen til kisten! Sidegevinsten er så, at man får en veltrænet og veldimensioneret krop.” siger Line Baun Danielsen i starten af mit interview.

Jeg har igennem længere tid (faktisk siden coronas udbrud) fulgt Line Baun Danielsen på instagram. Jeg fandt hendes gratis træningsprogrammer her, som hun startede op da Corona lukkede alle fitnesscentrene, og har været en fast del af hendes team på sidelinien hver tirsdag og fredag lige siden. Jeg er nærmest blevet afhængig.

Line Baun Danielsen hjemmetræning instagram

Derfor var det også oplagt at spørge hende om hun kunne tænke sig at være frontfigur for magasinet hvor hovedtemeaet netop er sundhed og TRÆNING. 

Jeg har stillet hende 5 relevante spørgsmål om træning og alder:

Hvorfor mener du, at det er vigtigt at træne når man kommer op i alderen?

”Jo ældre vi bliver, jo mere behov har kroppen for vedligeholdelse. Vores muskler og knogler skrumper, vores vener bliver stive – og når vi som kvinder går i overgangsalderen, sker der et hav af hormonelle forandringer, som påvirker vitale funktioner negativt i kroppen. Noget af det kan vi selv påvirke f.eks. ved fysisk træning, og jeg føler personligt, at jeg skylder mig selv, at holde min krop ved lige præcis på samme måde, som jeg vedligeholder mit hus eller min bil! Min krop et det ’hylster’, jeg skal bo i, til jeg dør – så den skal kunne holde hele vejen til kisten. Og jeg vil gerne kunne slæbe mine indkøbsposer og min kuffert op på 4.sal til min lille lejlighed i Paris.”

Hvad gør du selv for at holde dig i form?

”Jeg træner som udgangspunkt to gange om ugen. Jeg sørger for, at min træning gavner præcis de ting, jeg nævner ovenfor: Muskler, knogler og hjerte! Derudover er jeg 4 uger i Spanien hvert år på mine fitnesscamp for kvinder 45+. Det giver mig et kæmpe boost både fysisk og mentalt. Jeg tager altid trappen fremfor elevatoren. Jeg klipper hæk med en håndklipper. Jeg holder hus og have selv – selvom det kræver tid, jeg ikke har for meget af. Men det er alt sammen aktivitet på den fysiske konto. Jeg kunne godt gå lidt flere skridt dagligt – men efter vi mistede vores lille hund i sommer, kommer der ikke så mange skridt på skridtkontoen mere. Det er et mål for 2023.”

Hvad motiverer dig til at blive ved med at træne?

”Den største motivationsfaktor er, at jeg får et mentalt ’kick’ af det. At jeg samtidig holder mig i form, sover bedre er et kæmpe add-on.”

Gør du noget for at holde dig “ung” (ud over at træne og spise sundt)? og mener du at alderen afholder os fra noget? Overhovedet?

”Jeg prøver at holde mig ung i sindet. Det er vigtigt at forstå eller i hvert fald vide, hvad der foregår blandt de yngre. Jeg går af og til i byen med mine sønner – det er både hyggeligt og sjovt at møde deres venner. Jeg synes ikke, at alder skal holde os fra noget. Og jeg er stor modstander af den ’aldersjunta’, der mener, at kvinder over 50 ikke må gå i bikini, lårkort eller nedringet pink, hvis de har lyst.”

Du har skrevet en del om aldersdiskrimination, hvorfor tror du man bliver valgt fra på arbejdsmarkedet når man har nået en vis alder?

”Vi har i flere årtier hyldet ungdommen, som et ideal. I modebranchen, musikverden og på arbejdsmarkedet. Når du rammer de 50, bliver du en del af et segment, der er usynligt. Eller som ihvertfald har været det. Fordomme og algoritmer har været med til at skubbe 50+ere ud på et sidespor, men heldigvis blæser nye vinde og lovgivningen om aldersdiskrimination er blevet strammet.”

Sådan slutter Line vores samtale. 

Håber du er blevet inspireret til at træne, enten på den ene eller anden måde. 

Kom med Line til Marbella fitness Camp – KUN FOR KVINDER

Hvert forår og efterår er der fitness camp på Marbella KUN FOR KVINDER hvor Line bl.a. er træner og
foredragsholder. 

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *