Jeg har bare fulgt mit hjerte

Mette Lauridsen synes selv hun er en helt almindelig kvinde midt i livet. Men Mette besidder en helt speciel evne til at drive sig selv mod sine drømme. Hun er en af dem, der tør gå målrettet efter dem. Vi drømmer alle, men mange af os fortrænger drømmene af frygt for usikkerheden, eller hensynet til andre.
Hun er uddannet akupunktør og massør, og er i gang med uddannelsen i kinesisk urteterapi. I øjeblikket tager hun masteruddannelsen i akupunktur på akupunkturskolen i København. Gennem årene har hun rejst i det meste af verden for at tilegne sig en masse viden fra en lang række behandlere. 

Interview med Mette Lauridsen

Hvor i livet er du lige nu?

Lige nu er jeg i en kæmpe selvudviklingsproces, og har været det i nogle år. Jeg ved hvad jeg vil, og det har jeg vidst i 15 år. Jeg er i gang med at realisere min drøm. Dét jeg fylder mit univers med, er dét jeg virkeligt ønsker. Det har jeg gjort i mange år..

Jeg lever af at være massør og akupunktør, og jeg har oparbejdet en forretning i et lille lokalsamfund. Jeg er stolt men ydmyg, og jeg har succes, for jeg kan leve af det. Det betyder meget for mig.  

Mit absolut største ønske var at lave en massageskole, og det er jeg i gang med at etablere nu, sammen med en ”Tuina”-massør og en fysioterapeut. Skolen er baseret på behandlende massage. Det sker I et gammelt medborgerhus med god plads, hvor der også bliver plads til yoga, kreativitet og maling. Det er det jeg står for – og derfor hedder det ”Mettes Hus”. 

Hvilke tanker har du gjort dig undervejs, når du har skiftet retning?

Da jeg var helt ung gik jeg på handelsskole, og jeg troede jeg skulle den vej, men jeg kedede mig.

I min simple, unge hjerne troede jeg, at kontor og butik var mine muligheder. Så jeg gik kontor-vejen og blev udlært på Tulip. Jeg kedede mig. De tilbød mig en fuldtidsansættelse og ved siden af havde jeg tre jobs, bl.a. som bartender og tjener. 

I 1992 tænkte jeg ”nu er det nok!”, og gik direkte ud i arbejdsløshed. Efter tre uger fik jeg muligheden for et bartenderjob i Davos i Schweiz.  Jeg mødte min irske dengang kommende mand og far til mine to drenge. Vi gik fra hinanden efter nogle år, men fandt hinanden igen i Indien under en verdensrundrejse på to år. Men igen gik vores forhold i stykker. Det var her jeg fandt vejen til mit akupunktør-kald, efter et meget interessant møde med en kinesisk urtemediciner og en akupunktør, som fik vakt min interesse. Derfor er jeg der, hvor jeg er nu. Mens vi boede i Irland tog jeg den internationale uddannelse indenfor massage, zoneterapi og kosmetologi.

Jeg fik drengene, og blev tilbudt undervisning på Coen Cantrell College. Efter to år fik jeg tilbudt at lave en IT-skole om til en massage og kosmetologskole. Den kørte jeg et par år, og var senere med til at opbygge en erhvervsuddannelse indenfor samme område på en teknisk skole i Galway. Det var det, der gav mig min drøm om at starte en massørskole i Danmark.

Du er vist det, man kalder impulsiv – har det nogensinde givet dig problemer?

Ja, jeg er enormt impulsiv og total iværksætter! Har masser af ideer og det stopper aldrig.  For at kunne være i mig selv arbejder jeg med at putte det hele ned i en fælles beholder, hvorfra jeg kan bruge alle mine ideer i Mettes Hus.

Jeg ser det ikke som et problem, men jeg får mange gode oplevelser og tømmer min bankkonto… Jeg vil simpelthen ikke undvære det. Jeg er totalt styret af mine følelser og hvor mit hjerte bærer mig hen. Og det hele foregår på et meget økonomisk niveau. 

Alenemor med egen virksomhed, lokalt engageret og alligevel forsætter du jagten på nye udfordringer. Hvad driver dig? 

Jeg tror på at det er vigtigt at yde til lokalsamfundet, for at opnå den menneskelige kontakt. Det er godt at vi har en nærhed i hverdagen, hvor vi er trygge, og hvor det er vigtigt at være sociale.

Det er min passion der driver mig – både for mine børn og deres liv, og for selv at smage på livet. Og jeg elsker mennesker med forskelligheder. 

Spiller dit temperament ind i denne drivkraft?

Ja, jeg er lidt skarp, og jeg ved hvad jeg vil. Jeg er ikke typen, der dyrker pedanteri – jeg har brug for hurtige beslutninger, og vil helst være den der tager  dem.

Jeg har temperament uden at være hidsig, og min tålmodighed er begrænset. 

Drømmer du nogensinde om en anden tilværelse?

Nej og ja! Mange har spurgt mig, hvorfor jeg ikke er rejseleder. Det tænder noget i mig, og måske kaster jeg mig over det engang. Men jeg er i gang med at realisere min drøm nu, og så må jeg lave en anden beholder til de drømme, der dukker op. Og drømmen om det lille træhus ved vandet lægger jeg også ned i beholderen. 

Hvad vil du i dit næste liv? 

Jeg kunne tænke mig at have en mandelig ”soulmate”, en kæreste der vægter natur, og har nogle af de værdier jeg også har. En med dybde i livet og de samme interesser som mig, og en masse kærlighed tilovers. Men måske jeg ikke behøver at vente til mit næste liv med det. 

Du vil måske også kunne lide...