Julehygge med børnebørnene!
(Kræver at dejen er lavet 12- 24 timer inden bagning)
Lav de sødeste brunkagefigurer, og lad børnene pynte med krymmel og farveglasur.
Opskriften giver ca. 130 figurer
1,5 tsk. | Potaske |
1 brev | Brunkagekrydderi |
250 g | smør |
200 g | sirup |
200 g | sukker |
450 g | hvedemel |
revet skal fra 1 økologosk appelsin | |
50 g | Mandelmel |
Opløs potasken i vandet. Bring sirup, smør, sukker i kog i en gryde, tilsæt den opløste potaske og lad blandingen køle lidt af.
Bland hvedemel, brunkagekrydderi, revet appelsinskal og mandelmel i sukkermassen, og ælt dejen godt. Del dejen op i 2-4 mindre portioner og tryk dem flade. Dejen skal nu hvile i min. 12 timer i køleskabet indpakket i fryseposer.
Dejen kan holde sig på frys i 3 måneder, så du kan let forberede aktiviteten i god tid.
Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme.
Rul dejen ud i ca. 3 mm tykkelse på et meldrysset bord. Udstik med forskellige figurer og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bages midt i ovnen i 8-10 min.
Når de er afkølet lader I bare fantasien få frit løb, og pynter kagerne med glasur, krymmel, M&M’s, vingummi – lige det I har lyst til 🙂
Rigtig god fornøjelse…