Pizza med kartoffel er et sundt vegetarisk alternativ til den klassiske pizza. Lig gerne dine kartoffelskiver i vand i ca. en halv time, så trækker du stivelsen ud af dem, og opnår en sprødere kartoffel. Brug enten gedeost eller, hvis du ikke til den karakteristiske smag, bøffel mozerella i skiver.
Du får en opskrift på en nem pizzabund, men vil du gerne have det endnu nemmere, så flæk en flutes eller et græsk brød og brug det i stedet.
Fyld:
3 spsk. basilikum pesto (eller olivenolie)
3 mellem store kartofler i skiver
Gedeost eller bøffel mozerella i skiver
Frisk timian
2-3 fed hakket hvidløg
Pizzadej – 2 stk.
25 g gær
2,5 dl vand
3 spsk olivenolie
1 tsk salt
500-600 g hvedemel (byt evt. 100 g ud med hvedklid eller groft hvedemel).
Fremgangsmåde
Opløs gæren i en skål med det lunkne vand. Kom lidt mel, olivenolie og salt i, rør rundt og tilsæt resten af melet under omrøring og det æltes sammen så det bliver til en smidig dej – tilsæt kun mel til dejen er smidig. Ælt dejen godt igennem.
Vask skålen og smør den med olivenolie, kom dejen tilbage i skålen og vend den, så den er dækket af olivenolie. Du må endelig ikke lade være med at bruge olie i dejen, for at spare på fedtet. Olien gør dejen smidig, nem at arbejde med og skorpen ekstra god.
Lad dejen hæve i 45-60 min ved stuetemperatur, men gerne i længere tid lidt køligere, hvis du har tid.
Varm ovnen op til 250 gr. med bagepladen i ovnen så denne også bliver varm. Derefter formes dejen til to runde pizzaer, eller som en stor bradepande pizza. Forbag pizzaerne 5 min, tag dem ud. Lad dem køle af 5 min, og smør derefter basilikum pesto eller olivenolie på, fyld med kartofler, ost, hvidløg og frisk rosmarin. Bag yderligere pizzaerne 10-12 min. Når du forbager bundene bliver de mere sprøde.
Hvis du bruger pizzaerne til hovedret så server en god salat til, ellers kan de også sagtens bruges som tilbehør en god okse culotte eller lign.
Velbekomme 🙂