Susan Luth Hedegaard

Min passion blev min levevej

Kunstner Susan Luth Hedegaard

Kunstner Susan Luth Hedegaard er optaget af storheden og kraften i naturen. Det ser man tydeligt i hendes smukke kunst. Lyset er en vigtig faktor, når Susan favner naturen i sine billeder. Det er ikke konkrete gengivelser af steder hun maler, men indre billeder, følelser og fornemmelser inspireret af naturens formrigdom.

Af Bettina Ilkær Ladefoged

Storslået natur og lysets kraft inspirerer mig

Med en baggrund som pædagog og designer har det kunstneriske element altid været en del af Susans hverdag. Ikke mindst fordi hun som underviser og viceforstander på en produktionsskole kunne boltre sig på skolens kreative værksted. 

En artikel ændrede min kurs

Umiddelbart før Susan  rundede de 50 år, læste hun en artikel, hvor ordlyden ”Nu er det din tur til at drikke af kilden” for alvor satte gang i hendes tanker om at tage en PD (pædagogisk diplomuddannelse) i eksperimenterende billedkunst. Her var det især lyset og måden det blev brugt på, der blev hendes store passion. Undervejs i sine studier blev hun kontaktet af en række store gallerier med henblik på at udstille hendes værker. Det krævede mod og overvejelser, at tage springet ud i et helt nyt liv, som selvstændig billedkunstner men et spring Susan aldrig har fortrudt. I dag lever hun af sin kunst. ”Det er i høj grad naturen og mine rejser i det Nordatlantiske, der inspirerer mig”, siger Susan.

Susan Luth Hedegaard maleri
Susan Luth Hedegaard maleri
Susan Luth Hedegaard maleri
Susan Luth Hedegaard maleri

Når hun vender hjem til sit atelier for at fremtrylle sine visuelle oplevelser fra naturens rum, og går i gang med at male, er det følelser, der styrer penslen – hvad enten det har været en tur ved Vesterhavet i rusk og regn, eller en smuk solopgang ved Øresund. Først når den rette følelse er i maleriet, er det færdigt. Et maleri kan forandre sig meget i den proces og det kan tage lang tid at nå dertil.

Udover maleri på lærred elsker hun også at male på skifer, plexiglas, træ og lave collage. Derudover laver hun også ”skæve” stentøjskrukker, og giver dem et fantastisk liv ved at eksperimentere med forskellige slags glasurer.

Ved siden af sin kunst beriger Susan andre maleinteresserede med sin viden og kreativitet på workshops, og hun underviser børn i kunst på Herlev billedskole. Hun elsker at smitte andre med sin energi og passion til kunsten.

Internationale erfaringer

Med udstillinger i både Firenze, Las Vegas, Houston og ikke mindst New York, kan man vist godt kalde Susan Lüth for international kunstner. Ud over diverse udstillinger, låner hun også sin kunst ud til forskellige virksomheder. F.eks. kan nævnes Domhuset i København og på Nordhavnen har hendes malerier hængt til glæde for medarbejdere og besøgende. Og så er hun altid med på diverse påskeudstillinger i Nordjylland. I år er hun også med på påskeudstillingen på Docken i København på Copenhagen Art Space.

”Kunsten kan så mange ting” siger Susan. ”Jeg synes, at det der gør kunst til noget helt specielt, og som betyder noget for mig, er når det kommer til at ”leve” – når du, hver gang du ser på det, opdager noget nyt. Det skal gøre dig glad, og du skal have en god følelse i maven, når du kigger på maleriet. Det er vigtigt for mig” siger Susan.

Susan Luth Hedegaards atelier
Susan Luth Hedegaards atelier

Hun har sit atelier i Humlebyen ved Carlsberg, og bor sammen med sin mand, der er musiker. Kunsten og kreativiteten giver parret en særlig  forståelse for hinanden, og de er gode til at give hinanden plads til at udfolde sig. Både fysisk og psykisk. ”Det er noget der betyder rigtig meget for os begge” siger Susan. 

Susan sælger gerne sin kunst

For et maleri på 100×100 cm ligger prisen på ca. 9.-10.000 kr. Hendes skifermalerier, som er speciel populær blandt mændene, koster fra 3.400 kr. 

Plexiglas malerier, som har vundet manges hjerter de sidste par år, koster fra 4.500 kr. Moderate priser de fleste kan være med på. 

Du kan også låne malerierne med hjem i et par dage, hvis du er i tvivl om det er det rigtige kunstværk for dig.

Kontakt Susan

Hvis du kunne tænke dig at besøge Susan på hendes atelier så kontakt hende på tlf. 5124 5616.
Du kan læse meget mere om Susan på her!

Du vil måske også kunne lide...