Prøv disse lækre hveder der smager lidt ekstra fordi der er hele 2 tsk. kardemomme i. Hvis du ikke er så vild med den smag, så nøjes med 1 tsk.
Spis hvederne varme, når de lige er bagt med kold smør. Flæk dem og rist dem dagen efter, og dagen efter igen 🙂
Opskriften er til 12 hveder.
INGREDIENSER:
25 g gær
2 dl sødmælk
2 æg
5 g salt
40 g sukker
2 tsk. stødt kardemomme
500 g hvedemel
100 g blødt smør
SÅDAN GØR DU:
Lun mælken til ca. 30 grader (lillefinger testen ;-))
Rør gæren ud i mælken. Tilsæt æg, sukker, stødt kardemomme og salt. Tilsæt herefter melet, lidt ad gangen (nøjes med 400-450 g), og ælt dejen grundigt til den er helt glat og skinnende.
Ælt den bløde smør i dejen og tilsæt lidt efter lidt det sidste mel, til dejen er smidig og blød.
Lad dejen hæve et lunt sted i 45 minutter.
Beklæd et fad på ca 35 x 25 cm med bagepapir.
Del dejen i 12 portioner. Form bollerne og placér dem i fadet, så de står med ca. 1 cm mellemrum. Efterhæves i 45 minutter.
Bag bollerne i 10-15 minutter ved 200 g varmluft, til de har en flot gylden overflade.