Oreo er hovedingrediensen i denne superlækre dessertkage, som er i slægt med det man kalder cheesecake, men den smager slet ikke af, ja – cheese – så derfor har vi valgt at kalde det en dessertkage.
Opskriften rækker til 6-8 personer.
INGREDIENSER
- 32 Oreo-kiks
- 4 spsk smeltet smør
- ½ l piskefløde
- 200 g flødeost (stuetemperatur)
- 6 spsk flormelis
- 1/2 spsk vaniljeekstrakt eller vaniliesukker
SÅDAN GØR DU:
Bund
Knus 20 Oreo-kiks (enten i en skål eller endnu nemmere – put dem i en frysepose og bank på posen). De knuste kiks og den smeltede smør blandes, og massen trykkes ud i bunden af en springform (ca. 24 cm). Kagen bliver pænest hvis overfladen er jævn og kanten lige.
Flødeostcreme
Pisk fløden til let skum.
Flødeost, flormelis og vaniljeekstrakt pisjes sammen i en stor skål indtil konsistensen er cremet.
Bland flødeostcremen og flødeskummet sammen.
4-5 Oreo-kiks brækkes i mindre stykker, og kommes i cremen. Rør blandingen godt sammen.
Fordel cremen oven på din bund af Oreo-kiks, og igen skal du sørge for en jævn overflade og en lige kant – det giver det pæneste resultat. Kom de sidste Oreo-kiks på toppen af kagen.
Fordel flødeostcremen oven på oreo-kikse bunden, og husk at lave en jævn overflade en lige bund for et flot udseende. Pynt med de sidste Oreo-kiks på toppen af kagen.
Stil kagen på køl i ca. 5 timer (gerne natten over), og den er klar til servering.
Hvis du ønsker en isversion, kan du putte den i fryseren i et par timer.
Prøv også den spændende gulerodskage med frisk gulerod – den ligner en gulerodssalat 🙂