Oreo dessertkage

Oreo er hovedingrediensen i denne superlækre dessertkage, som er i slægt med det man kalder cheesecake, men den smager slet ikke af, ja – cheese – så derfor har vi valgt at kalde det en dessertkage.

Opskriften rækker til 6-8 personer. 

INGREDIENSER

  • 32 Oreo-kiks
  • 4 spsk smeltet smør
  • ½ l piskefløde
  • 200 g flødeost (stuetemperatur)
  • 6 spsk flormelis
  • 1/2 spsk vaniljeekstrakt eller vaniliesukker

SÅDAN GØR DU:

Bund

Knus 20 Oreo-kiks (enten i en skål eller endnu nemmere – put dem i en frysepose og bank på posen). De knuste kiks og den smeltede smør blandes, og massen trykkes ud i bunden af en springform (ca. 24 cm). Kagen bliver pænest hvis overfladen er jævn og kanten lige.

Flødeostcreme

Pisk fløden til let skum.

Flødeost, flormelis og vaniljeekstrakt pisjes sammen i en stor skål indtil konsistensen er cremet.

Bland flødeostcremen og flødeskummet sammen.

4-5 Oreo-kiks brækkes i mindre stykker, og kommes i cremen. Rør blandingen godt sammen.

Fordel cremen oven på din bund af Oreo-kiks, og igen skal du sørge for en jævn overflade og en lige kant – det giver det pæneste resultat. Kom de sidste Oreo-kiks på toppen af kagen.

Fordel flødeostcremen oven på oreo-kikse bunden, og husk at lave en jævn overflade en lige bund for et flot udseende. Pynt med de sidste Oreo-kiks på toppen af kagen.

Stil kagen på køl i ca. 5 timer (gerne natten over), og den er klar til servering.

Hvis du ønsker en isversion, kan du putte den i fryseren i et par timer.

Prøv også den spændende gulerodskage med frisk gulerod – den ligner en gulerodssalat 🙂

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *