En ægte italiener!
Lækre saftige kødboller i en krydret tomatsauce serveret med frisk spaghetti – det er ægte polpette! Og netop denne opskrift er fra en gammel italiener mamma, som altid lavede polpette med stor kærlighed til sin familie og sine gæster…
Brug gerne hakket kød der er så lav i fedt procent som muligt, ellers kan den godt blive for fed i saucen. Bollerne bliver nemlig kogt direkte i tomatsaucen. Server den med frisk båndpasta – kan fås i de fleste supermarkeder, fremfor den tørrede…
INGREDIENSER (4 pers.):
KØDBOLLER:
500 g hakket kalv/flæsk (helst 4-7% fedt)
1 fed presset hvidløg
1 bdt. hakket persille
1 dl rasp
1 æg
salt/peber
TOMATSAUCE:
2 ds. flåede tomater
2 fed presset hvidløg
1 hakket løg
1-2 spsk. hakket frisk basilikum (alternativt 1 tsk. tørret)
1-2 spsk. hakket frisk oregano (alternativt 1 tsk. tørret)
2 lauerbærblade
2 spsk. olivenolie
(evt. 1 dl rødvin)
TILBEHØR:
500 g frisk båndpasta
Flutes
SÅDAN GØR DU:
Tomatsauce: Hvidløg og løg svitses i olien. Flåede tomater, lauerbærblade, basilikum, oregano og rødvin (kan udelades) kommes i. Bringes i kog, og småkoger i ca. 20 min. Rør i saucen ind i mellem.
Farsen: Imens saucen koger, rører du alle ingredienserne til farsen godt sammen til en ensartet masse. Form farsen til store kødboller, og put dem i tomatsaucen (når den har kogt de 20 min), og når saucen igen koger, skal det hele have yderligere 30 min. Rør FORSIGTIG i saucen med kødbollerne ind i mellem, så bollerne bliver kogt ensartet.
Kog pastaen efter henvisningen på pakken (ca. 4 min) så den er færdig samtidig med polpetten. Servér pasta og polpette hver for sig – rygende varmt. Server et godt stykke flutes til.