Din energi – dine 100 mentale brikker

Covid-19 har ændret mangt og meget. Det vi troede var, er ikke længere det samme. Mange bekymringer, frustrationer, tanker og spekulationer om det vi står i lige nu og ikke mindst, hvornår det får en ende, hvad kan jeg regne med og hvor står jeg så? fylder os op i større eller mindre grad.
De 100 mentale brikker kan måske hjælpe dig til at holde energien hjemme hos dig selv. Brug energien der hvor du har mest behov for den lige nu.

Lær at få mere energi - analyser hvad du bruger dine energi brikker på

Kontrol eller ej

Den blå cirkel illustrerer din interessesfære. Det er her, du lægger “dine brikker” fx. når du bekymrer dig om andre, job, samfundssituationen, familien, dine børn, økonomien osv. Det er også her, du lægger dine brikker, hvis du syntes, andre skal agere anderledes, end de gør. Det er alt sammen noget, der har din interesse. Noget der fylder i dig, men som du reelt set ikke kan kontrollere, omend du gerne ville.

Den røde cirkel er din indflydelsesfære. Det er her, du lægger de brikker, hvor du har 100% indflydelse. Der hvor du kan handle på det, der optager dig. Der hvor du kan skabe forandring på egen hånd, hvor du har kontrollen. Her kan du tage ansvar for de forandringer, du kan skabe på egen hånd.

En lille øvelse

Hvis du forestiller dig, at du har 100 mentale brikker, du kan lægge. Hvordan ville dine 100 brikker så være placeret? Hvad kredser dine tanker, bekymringer, frustrationer sig omkring? Prøv at skrive det ned. Ikke tænke så meget bare skriv det, der kommer til dig. Bagefter kigger du på det og plotter det ind enten i interessesfæren eller i indflydelsesfæren. På den måde bliver du bevidst om, hvor du placerer dine 100 mentale brikker og dermed din energi. Lægger du flest brikker i interessesfæren, så vil du opleve, at du drænes for energi, for du har ikke indflydelses på “slagets gang”. Du er afhængig af andre.

Du vil måske ende med en følelse af at være offer i dit eget liv; “Det er de andres skyld, det er Covid-19´s skyld, alt og alle er imod mig”.

Har du lyst til andre øvelser og respons på nogle af de dilemmaer, du står midt i? Skriv kvit og frit til MIDT I´s coach Jette Rysgaard

Handling gør dig godt

Du skal arbejde hen imod at få de fleste af dine brikker ind i indflydelsesfæren. Der hvor du kan handle på det, der gør dig godt, det du har brug for. Du kan ikke få Covid-19 til at forsvinde, men hvad kan du gøre for, at det fylder mindre i din hverdag? I det øjeblik, du trækker en brik fra interessesfæren og over i indflydelsesfæren, vil du opleve, at din energi forandres. Du tankes op, fordi du har truffet et valg for dig.

Et valg hvor du kan føle frihed til at gøre det bedste for dig.

Der vil stadig (og altid uanset hvor vi står) være brikker i interessesfæren. Det er helt naturligt, men det vigtigste er, at være bevidst om det, således du kan slutte fred med det, du alligevel ikke kan gøre noget ved eller ændre på. Du kan måske have glæde af denne sætning; “Det er, hvad det er” og acceptere at det er ikke alt vi skal eller kan kontrollere.

Læs flere af Jette Rysgaards artikler om personlig udvikling, når livet er svært – få coachens vinkel på nogle af livets store spørgsmål

Du kan også besøge vores coach, Jette Rysgaards hjemmeside og læse meget mere om hende og hendes arbejdsmetoder

Du vil måske også kunne lide...