Min gode gamle svigermor laver jordens bedste forloren hare, og jeg har listet opskriften fra hende. Det der gør den lige lidt mere lækker er helt sikkert de letristede bacontern der kommes i selve farsen.
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
Forloren hare:
½ kg hakket kalv og flæsk
1 æg
2 spsk rasp
1 stort revet løg
250 letristede bacontern
Salt og peber efter smag
200 g baconskiver
Til sauce:
50 g margarine
2 spsk. Mel
1 spsk. Ribsgele
Væsken fra den forlorne hare
Ca. 1/4 l madlavningsfløde
Salt og peber
SÅDAN GØR DU:
Forloren hare:
Bland alle ingredienserne til farsen sammen, inklusiv de letristede bacontern. Form farsen til et farsbrød i et ovnfast fad. Drys med rasp og læg baconskiver pænt fordelt på farsbrødet. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 35-45 min.
Sauce:
Du får den mest fantastiske sauce hvis du bruger væsken der samler sig fadet. Lav en almindelig opbagt sauce af margarinen og melet, brug væsken til at spæde op med. Skal den være ekstra god kan du bruge madlavningsfløde til det sidste. Tilsæt 2 spsk. Ribsgele, salt og peber. Giv gerne en god gammeldags kartoffelmos til, asier og rødbeder. Så bliver det ikke bedre…
God fornøjelse…
Prøv også disse fantastiske frikadeller, de har også fået et lille tvist 😉