Velsmagende fyldig salat med marineret oksekød – dvs med masser af proteiner. Kan nemt erstatte en aften måltid da den er meget mættende med kød og brød. Du kan også bruge stegt kyllingebryst i stedet for marineret oksekød, hvis du er mere til det.
4 personer:
400-500 g oksekød, f.eks. entrecote eller rib eye
Marinade til kødet:
2,5 spsk olie
1,5 spsk sojasauce
2 store fed presset hvidløg
Smag til med salt og peber
Salat:
1-2 courgette eller 1 agurk
1 bundt radiser
250 g cherrytomater
150 g feldsalat/babyspinat/blandet salat
Dressing:
1 spsk sesamolie
1 spsk honning
1 spsk friskreven ingefær
1,5 spsk limesaft
Sådan gør du:
Rør marinaden sammen og hæld den over kødet. Lad det trække natten over (hvis det ikke kan nåes så mindst 3-4 timer). Steg kødet i 3-4 minutter på hver side, herefter skal det køle og skæres i strimler.
Skær courgetterne/agurken i stave, cherrytomaterne i halve, og radiserne i skriver. Bland salaten sammen i en skål. Rør dressingen sammen og server den til salaten. Server lækkert groft brød til.