Fyldig salat med oksekød

Fyldig salat med marineret oksekød

Velsmagende fyldig salat med marineret oksekød – dvs med masser af proteiner. Kan nemt erstatte en aften måltid da den er meget mættende med kød og brød. Du kan også bruge stegt kyllingebryst i stedet for marineret oksekød, hvis du er mere til det.

4 personer:
400-500 g oksekød, f.eks. entrecote eller rib eye

Marinade til kødet: 
2,5 spsk olie 
1,5 spsk sojasauce
2 store fed presset hvidløg 
Smag til med salt og peber

Salat: 
1-2 courgette eller 1 agurk
1 bundt radiser 
250 g cherrytomater 
150 g feldsalat/babyspinat/blandet salat

Dressing: 
1 spsk sesamolie 
1 spsk honning
1 spsk friskreven ingefær 
1,5 spsk limesaft

Sådan gør du: 
Rør marinaden sammen og hæld den over kødet. Lad det trække natten over (hvis det ikke kan nåes så mindst 3-4 timer). Steg kødet i 3-4 minutter på hver side, herefter skal det køle og skæres i strimler.

Skær courgetterne/agurken i stave, cherrytomaterne i halve, og radiserne i skriver. Bland salaten sammen i en skål. Rør dressingen sammen og server den til salaten. Server lækkert groft brød til.

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *