Husker du at nyde nuet?

Livet handler om at leve i nuet, at lære af fortiden og glæde sig til fremtiden! Siger nogen…
Jeg glemmer det – måske…? Eller måske lever jeg bare i mit eget nu.

Af Anne Nyland Nordestgaard

For mit NU er fyldt med mange aktiviteter. Ting jeg nyder og værdsætter krydret med kærlige familie- og veninderelationer. Måske er det bare sådan mit NU former sig? Min måde at være til stede på i nuet, hvor jeg ånder, lever, nyder – alt sammen noget der gør, at jeg føler mig vital og kraftfuld.

Måske er det også at leve i nuet?

Til gengæld har jeg erfaringer og visdom med fra min fortid, og jeg glæder mig til min fremtid.

Jeg er 60 plus og satser på mange aktive år – endnu. Min senkarriere er at være age-influencer og sprede en form for senior lovestorm. Min mission er at gøre op med det stereotype billede af personer 60 plus som værende out-dated. Vi har stadig mange kompetencer, kvalifikationer, overblik og overskud.

Så frygt ikke – men glæd dig! Her er 5 vigtige ting, jeg gerne vil dele med dig om alder:

Med alderen følger

• Erfaring 

• Indsigt

• Visdom

• Øget selvværd

• Stor kvindelighed 

Den viden vil jeg gerne give videre til yngre kvinder der “frygter” at blive ældre. Så hvis du har yngre kvinder i din familie og nære omgangskreds, så del dette budskab med dem.

Alt bliver og ER godt. Også som 60 plus. Alder er et privilegium, og jeg har aldrig følt mig mere kompetent og feminin, end jeg gør NU.

Jeg hviler i min alder og har det skønt. Jeg er meget mere i harmoni med min krop, mit udseende, min stil, mit selvværd, og jeg ved hvad jeg VIL og KAN. Og det er en kæmpe lettelse, som jeg gerne ville, at nogen havde fortalt mit yngre jeg. Pyt knappen sidder heldigvis løst, og jeg gider ikke bruge energi på at ærgre mig. Så frygt ikke, der er også et liv efter 60, hvor du kan nyde alt, hvad livet byder på. Du ældes ja, både fysisk og mentalt. Det er livet. Men der er noget om, at 60’erne er de nye 50’ere, og du kan faktisk gøre rigtig meget for at blive yngre med årene, som forsker og forfatter Bente Klarlund er fortaler for. Har du ikke læst Klarlunds bog ”Yngre med årene”, så hermed en stor anbefaling. Bogen er let læselig og fyldt med gode, anvendelige råd ift. det gode liv langt oppe i årene. 

Hemmeligheden bag det gode liv er: drop alt om aldersforskrækkelse. Nyd hvert årti og glæd dig over, at du bliver ældre. Der er ikke noget at være bange for, som du kan se, er jeg allerhøjeste grad i fuld gang med at leve livet og nyde livet. 

Du vil måske også kunne lide...