INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
500 g rødspættefileter
500 g champignon
2-3 spsk rapsolie
2½ spsk majsstivelse
5 dl letmælk
1 bouillonterning
1 dl rugmel
salt og peber
Tilbehør:
kogte el. stegte kartofler og dampede grøntsager eller en skål salat
SÅDAN GØR DU:
Champignonerne renses og skiveskæres. Tag derefter en gryde, hvori du varmer 1 spsk. olie op, som champignonerne skal brunes i. Majsstivelsen opløses i mælken, og blandingen hældes i gryden med champignonerne. Bouillonterningen tilsættes, og dette koges op, mens der røres rundt. Lad denne sauce småkoge i 5 minutter. Saucen krydres med salt og peber. Rugmelet kommes på en tallerken. Tag en pande, og varm 1 spsk. olie op på denne. Rødspættefileterne foldes sammen på midten, og vendes derefter i rugmelet. De skal steges omgående efter i 2-3 minutter på hver side – dryp eventuelt lidt ekstra olie, når fileterne vendes. Fiskene krydres med salt og peber.
Rødspættefileterne serveres med den frisklavede champignonsauce, kartofler og dampede grøntsager eller salat.