inkontinens

Når voksne tisser i bukserne

Kender du fornemmelsen af at du ikke kan holde dig, og med ét går det galt? Så er du slet ikke alene!

Rigtigt mange kvinder lider af inkontinens. Selv om inkontinens er en hyppig lidelse, har mange svært ved at tale om problemet. Selv med de nærmeste eller med egen læge.

Der findes 2 forskellige typer inkontinens.

Stresskontinens forekommer hvis du danser, hopper eller ved tunge løft.

Bydende inkontinens er hvis du får trang til at tisse ved lyden af rislende vand eller hvis du har svært ved at holde på vandet, når du rejser dig op.

Stress går lige i blæren

Blæren kan også blive urolig, hvis du selv er det. Ved at tage det roligt kan man også berolige blæren. Bekymringer, angst og stress sætter gang i blæren og gør, at man hyppigt skal på toilettet.

Det samme gør overvægt, der kan medvirke til, at trykket på blæren blive øget. Man kan mindske problemet hvis man taber sig. Ligeledes kan rygning belaste blæren hos dem, der lider af stressinkontinens. Det skyldes, at rygere ofte hoster og derigennem kan lække urin.

En måde at holde blæren i ro på er ved at tænke over, hvad man spiser og drikker. Frugtjuice, kaffe, te og alkohol kan vænne blæren til at skulle tømmes ofte. Drik en passende mængde væske om dagen. Drikker man for meget, skal man hyppigt på toilettet, ofte om natten, og man kan få svært ved at holde sig.

Det kan du gøre for at undgå generne

Træn din bækkenbund med knibeøvelser. Knib bækkenbunden godt sammen og hold det i mindst 30 sekunder. Gentag øvelsen flere gange – også flere gange om dagen.

Gå på toilettet, når du trænger

Det er ikke sundt at overhøre kroppens signaler om, at man skal tisse. Blæren bliver nemlig slap, hvis vi holder for længe på urinen. Vær sikker på at du får tømt blæren helt.

Tag kontakt til din læge hvis du oplever blæreproblemer.

Kilde: Blæren.dk

Du vil måske også kunne lide...