Ensom

Er du ensom?

Mange af os kender til følelsen at være alene. Situationer, hvor tiden føles lang og vi tænker ”denne situation havde været rar at dele med andre”, eller ”jeg trænger til at lave noget sammen med nogen”. Og for nogen kan følelsen af ensomhed godt fylde så meget i hverdagen, at det er et reelt problem. Tanken om at gå alene på café eller et andet sted for at møde nye mennesker er uoverskuelig, og at deltage i større kvinde-fora er ikke det mest tiltalende.

Selvom du føler, at du har en god omgangskreds og der er flere muligheder at tage fat i, så er det ikke sikkert du er så god til at kommunikere til de mennesker du holder af, at du faktisk føler dig ensom. Det er ikke altid nemt at fortælle andre. Hvad tænker de om mig? Synes de, jeg er sær? Eller kedelig? Hvorfor har hun ingen venner? Hvorfor gør hun ikke noget for at være sammen med andre? Men du er ikke alene om at føle dig alene – enormt mange mennesker føler sig ensomme.

Vær åben og ærlig – ingeting kommer af sig selv! Snak med en veninde eller nogen der har det på samme måde. Der findes fx en gruppe på Facebook, hvor andre er i samme situation: “Find en veninde – #dueraldrigalene” https://www.facebook.com/groups/108263743161366

Bryd dit tabu, kom videre og vær ærlig.

Du vil måske også kunne lide...