Noget om overgange

Starten på et nyt år markerer også overgangen til nye muligheder og nye udfordringer. Måske er du selv i en overgangsfase og har stiftet bekendtskab med klimakteriet.

Jeg var 52 år da klimakteriet og jeg stødte ind i hinanden. Det startede med et lille puf, senere udkæmpede vi nogle kampe, men efter 3 – 4 år opgav klimakteriet nærmest kampen.

Da jeg var sidst i 50’erne blev jeg af og til mødt med et hurtigt flush, hvor jeg mærkede ilden, så var det ovre. Det kunne være hyppigt i nogle dage, men så forsvandt hedeturene igen og bankede først på et par måneder senere. Postmenopausen blev min nye veninde.

Jeg er nu 64 år. Jeg mærker stadig hedeture en gang i mellem. Bare et hurtigt flush, faktisk ikke ubehageligt. Jeg hilser det egentlig velkomment, fordi jeg kan mærke min fysiologiske krop.

Postmenopausen er faktisk befriende. Jeg har et stort overskud og stadig et ret højt energiniveau. I overgangsalderen oplevede jeg, som mange andre, en øget træthed, bl.a. fordi jeg flere gange om natten vågnede med hedeture og uro i kroppen. Nu sover jeg godt og er udhvilet, når jeg vågner.

Jeg har altid haft et fysisk aktivt liv, det er forsat i postmenopausen. Jeg elsker at bruge min krop fysisk og mærke, at den er stærk. Jeg er meget bevidst om at styrke mine knogler, muskler og led.

En lille udfordring er min søde tand. Tidligere var det ikke noget problem, men her i postmenopausen er jeg nødt til at være meget bevidst om, hvad jeg spiser. Det er et kendt fænomen, og mange kvinder tager på i vægt, når de mister deres østrogen. Jeg har selv taget ca. 1 1/2 kg på, det lever jeg med. Jeg kan sagtens tabe mig (vejer 60 kg), men så bliver livet for surt, det gider jeg ikke. Livskvalitet betyder meget for mig.

Livet i postmenopausen har givet mig en helt anden ro. Og ikke mindst er jeg blevet tilfreds med mig selv, min krop og mit udseende. Tidligere var jeg tilbøjelig til hele tiden at sammenligne mig selv med andre kvinder både ift. udseende, karriere og succes.

LÆS OGSÅ Annes artikel i magasin nr. 7

Jeg har sat min egen karriere på pause og blev som 58-årig selvstændig iværksætter.

I dag arbejder jeg nogle timer om ugen af lyst. Derudover lever jeg af mine pensioner og investeringer. Desuden driver jeg Instagramprofilen @a_la_anne, hvor jeg som influencer og meningsdanner fokuserer på livet i sølvsegmentet og postmenopausen.

64 år er en god alder. Jeg føler mig ikke gammel på nogen måde, i virkeligheden kan jeg nok mere end da jeg var 40 – 50 år, simpelthen fordi jeg giver mig selv lov og griber de muligheder, der kommer forbi. Selvfølgelig er der dage, hvor jeg er mere træt eller ligner noget katten har slæbt ind. Men pyt, de dage var der også, da jeg var yngre.

Age is no barrier, it´s a limitation you put on your mind

Rigtig godt nytår!

Kærlig hilsen
Anne

Følg mig på Instagram @a_­la_anne

Anne Nyland Nordestgaard

Selvstændig, blogger, influencer og meningsdanner
Gift, to voksne døtre og tre bonus sønner, ni børnebørn
Dyrker løb, golf, cykling
Bor på den fynske sydhavsø Tåsinge
Instagram: @a_la_anne

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *