Porchetta

Porchetta – den italienske flæskesteg

Vil du gerne prøve et alternativ til den traditionelle danske flæskesteg, skulle du forsøge dig med den utrolige lækre og saftige italienske porchetta, hvor der er svær hele vejen rundt.

Til ca. 6 personer:
1 helt svineslag ca 2.5 kg
6 fed hvidløg
Friske urter (f.eks. rosmarin, timian og persille)
Friskkværnet peber 
Groft havsalt
Olivenolie
Kødsnor

SÅDAN GØR DU:
Tag kødet ud af køleskabet en times tid inden, det skal bruges. Skær unødvendige ben og fedt fra og rids sværen på langs. Husk ikke at skære helt ind til kødet, da dette får sværen til at forblive blød. Du kan evt. få hjælp fra slagteren til dette.

Tilsæt peberkorn (eller friskkværnet peber) og hvidløg. Stød et par gange, og tilsæt herefter krydderurter, indtil blandingen begynder at hænge sammen. Den må stadig gerne være ret grov. Smør hele indersiden at slaget med dette mix af krydderurter, masser olivenolie (det holder på saft og kraft når den steges) og groft salt. Rul sammen og bind den med kødsnoren. Gnid så gode mængder salt ind i sværen og sæt et stege termometer i siden.

Sæt stegen på en rist over en bradepande i en varmluftsovn ved 75 grader, indtil stegetermometeret viser cirka 65 grader (ca. 2,5-3 timer). Vend den ca. hver halve time for at få den sprød hele vejen rundt. Skru ovnen op på 210 grader, stadig varmluft, og steg videre, indtil stegetermometeret viser cirka 73 grader, og sværen er sprød (kom den evt. under ovnens grillfunktion til sidst).

Lad hvile i cirka 20 minutter med stegetermometeret i inden den skæres, så saften når at sætte sig. Under hviletiden vil stegens temperatur fortsat stige. Temperaturen skal nå op på mindst 75 grader i centrum så er den perfekt og klar til servering.

TIP:
Porchettaen kan også med stor fordel grilles, helst på en grill med rotor, så den bliver sprød hele vejen rundt. Stegetiden bliver lidt kortere på grill.

Du vil måske også kunne lide...