Rødvinsrisotto

Rødvinsrisotto med efterårets svampe

Et alternativt take på en klassiker, serveret med sæson-godter
fra skovbunden. Retten fungerer både som sin egen ret, men også
som tilbehør til kød, fisk, skalddyr etc. 

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
3 dl rødvin 
4-500 g af efterårets svampe
2 skalotteløg
1 l fond (grøntsag eller høns)
400 g arborio-ris (her kan også bruges grødris, perlebyg, spelt etc.)
100 g parmesan, Gran Padano eller anden tør ost
50 g smør
Salt og Peber 
Citronsaft

SÅDAN GØR DU:
Rens svampene med en børste, skær i mundrette stykker (sorter de dårlige stykker fra) og sæt de rene svampe til side. 
1-2 skalotteløg snittes fint. 
Den tørre ost rives – mængde efter behag, men gerne en god håndfuld. Husk at gemme lidt til drys. 
Lad svampene kysse en meget varm pande med lidt smør, så de brunes, men ikke smider væske. Sæt til side.
Nu skal løgene møde en pande med mellem-høj varme og en generøs klat smør. De skal klare, ikke brune! Tilsæt derefter risene og omrør i et minuts tid. Tilsæt nu rødvin, og lad det koge lidt ind, så alkoholen fordamper. Nu tilsættes fond gradvist mens risottoen omrøres jævnligt under mellemvarmt blus. Det er ikke sikkert, du får brug for al fonden – tilføj, til du når en konsistens, hvor risottoen er flydende, dog uden at være vandet. Juster varmen efter behov, så ikke al væsken koger væk – der skal være nok til at slutte om risene. Det tager 15-20 minutter for risene at blive møre, men det kan variere afhængig af temperaturen på dit blus. Husk at røre rundt jævnligt, så det ikke brænder på! Risene er klar, når de er al dente – det vil sige med en lille smule bid.
Når risene er klar, skrues ned på lavt blus og osten tilsættes. Smag retten til med salt, peber og lidt citron. Det er en smagssag om man foretrækker at omrøre risottoen med de smørstegte svampe, eller at servere dem ovenpå herlighederne. 

Drys med ost, server og spis. 

VELBEKOMME!

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.