Christina Maria Jensen

Et kvindeliv med sclerose

Vi fik et brev fra Christina Maria Jensen, som har haft sclerose i snart 20 år.

”Jeg er uddannet billedkunstner fra Det Jyske kunstakademi for mange år siden. Jeg er single og bor sammen med min nu 16-årige søn. Og jeg har haft sclerose i snart 20 år.” – sådan indleder hun sit brev.

Christinas liv er ikke en dans på roser. Hendes sclerose er ret aggressiv, og det har givet hende mange udfordringer både som mor, men så sandelig også på det kvindelig plan. ”Jeg har da prøvet at spise, træne, meditere mig rask. Men det har ikke virket.” skriver Christina. Men hun skammer sig ikke. Selvom hun ser mærkelig ud når hun går. Hun er da ligeglad. ”Jeg går dårligt og hvad så? Jeg har langsomt fundet ud af, at min identitet ikke sidder i mine ben” skriver hun.

Det har ført til at Christina har skrevet en bog. Nej, hun har faktisk skrevet to bøger. Om kvindeliv, om både det gode og det dårlige. Ikke en glansbilledebog, men en ærlig fortælling om hvordan det er at være mor, kvinde, sygdomsramt af sclerose, søgen efter kærlighed, desperation, tab og sorg. Med andre ord, hvordan det er at være en helt almindelig kvinde. Mange kvinder er ramt at sygdom på den ene eller anden måde – både synlig og usynlig, og mange – rigtig mange – af dem er flove over det, og skammer sig. Det er netop det Christina vil gøre op med i sine bøger.

”Mine bøger er ikke heroiske fortællinger om, hvordan jeg overvandt sclerose, og nu er rask. De er historier om et kvindeliv med alt, hvad det indebærer, for mit vedkommende også sygdom. Jeg tror, vi er mange kvinder, der er trætte af at læse om glansbillede liv, som slet ikke ligner vores eget. Jeg vil også meget gerne være med til at gøre op med den skam, der desværre ofte følger med sygdom. Vi bruger årevis af vores dyrebare liv på at skamme os over alt muligt.”

Christina Maria Jensen er født i 1974 i Randers. Hun er uddannet billedkunstner og har malet hele livet. Sideløbende har hun altid skrevet. Tinder-tider fra 2021 var hendes første bog. Nye tider er den selvstændige fortsættelse til den og fortæller videre om livet som alenemor i udkantsdanmark.

Et af Christinas smukke malerier

FORLAGET SKRIVER OM ”TINDER-TIDER”:

Chris er en 45-årig alenemor til en søn på 12. Hun har været alene om det længe, og hun er klemt af livet, kravene, de endeløse praktiske opgver og af altid at forsøge at gøre alting perfekt og være en god mor. Hun har med vekslende held/uheld ledt efter kærligheden, siden hun blev alene. Og på trods af stress, udmattelse, sygdom og en følelese af, at livet kræver mere af hende hvad hun give, så fortsætter hun med at søge efter kærligheden, manden, lykken. Det er jo det, det hele handler om. Eller er det?

Bogen følger Chris og hendes søn gennem et helt almindeligt efterår. Og i tilbageblik fortæller Chris, hvad jagten på kærligheden og livet på Tinder har givet hende og taget fra hende. Et billede af en alenemors plads (eller mangel på samme) i verden, bekymringerne, de endeløse opgaver, moderkærligheden og livet i en lille by i udkantsdanmark.

Tinder-tider er også et billede på, hvordan virkeligheden egentlig ser ud bag Tinder-illusionen.

FORLAGET SKRIVER OM ”NYE TIDER”:
Historien om Chris og hendes søn fortsætter i Nye tider. Chris er blevet 46, hun er stadig syg og hun er stadig single. Hun er også stadig presset af livet og alle opgaverne. Men langsomt begynder tingene at falde på plads omkring hende, og Chris føler endelig, at hun står midt i sin nye begyndelse, og at hun er på vej mod lysere tider.

Hun dropper Tinder, og gider ikke vente på eller lede efter kærligheden længere. Hun opdager, at hun faktisk er lykkelig alene. Hun tager selv tøjlerne til sit liv, krydser grænser, vover sig ud hvor hun egentlig ikke kan bunde, men overrasker sig selv. Men hver gang hun synes, hun er ved at finde sit ståsted i livet, så ramler noget sammen, og hun må begynde forfra eller acceptere, at endnu en vej ender blindt.

Forlaget Mellemgaard har udgivet begge Christina bøger.

Køb hendes første bog Tinder-tider her!

Køb hendes anden bog Nye tider her!

Du vil måske også kunne lide...