74 år og fitnessguru

Bliv inspireret af den 74-årige kvindes fitnessrejse

Artiklen er oversat frit fra womens best hjemmeside

Joan Macdonald er et bevis på, at alder kun er et tal!

I en alder af 74 blev hun en fitnessinspiration for tusindvis af mennesker, og hun er virkelig dedikeret til at træne regelmæssigt. Da hun var 70 år, led hun af forhøjet blodtryk, højt kolesteroltal og sure opstød. På grund af disse sundhedsproblemer, der var forårsaget af mangel på fysisk aktivitet og en dårlig kost, rådede lægerne hende til at foretage betydelige livsstilsændringer. Da Joan fortalte det til sin datter, Michelle – som er personlig træner, hende med at udvikle en sundere livsstil ved at fokusere på forskellige øvelser. Herunder yoga og vægtløftning samt sund kost og ernæring. På nuværende tidspunkt har Joan tabt sig ca. 25 kg og er sundere, sundere og stærkere end nogensinde før.

Hvornår og hvordan opdagede du din passion for fitness (og sundhed)?
Jeg har altid været opmærksom på mit helbred, men jeg har ikke altid været i stand til at holde fokus på det, så livet kom i vejen, og mit helbred begyndte at blive dårligere.

Hvad er din største præstation?
At slippe af med min medicin var altafgørende for, at jeg kunne holde mig i form.

Hvad er din hemmelige opskrift til at motivere dig selv til at træne?
Jeg bliver motiveret ved at være opmærksom på, hvordan jeg havde det før jeg tabte mig og, at jeg nu ser yngre ud i forhold til min alder.

Hvilke tre tips vil du give til dine tilhængere og de mennesker, der er inspireret af dig?
Mine vigtigste tips til at holde sig sund og rask er:

1. Spis flere små måltider op til fem om dagen (spis oftere, men mindre portioner)

2. Træn konsekvent og gør kun det, du kan håndtere sikkert. Pres ikke dig selv for meget – og undgå derved at komme til skade.

3. Træn kun det du kan holde til, indtil du er stærkere, og udfordr derefter dig selv for at blive bedre.

Hvad er dine tre yndlings fitnessøvelser?
Mine yndlings fitness øvelser er:
Benpresser og der er flere forskellige
PEC dæksmaskine
Triceps træning

Billedet er fra instagram – KLIK HER!

Hvor ofte træner du på en uge? Og hvad er din træningsrutine/tidsplan?
Jeg træner fem dage om ugen med en hviledag og en dag, hvor jeg kun dyrker cardio. Jeg træner forskellige muskelgrupper hver dag, og jeg ændrer altid ¼ af øvelserne. På denne måde sørger jeg for, at mine rutiner understøtter væksten af ​​alle forskellige muskler.

Hvordan ser din kost ud? Forpligter du dig til en speciel diæt?
(f.eks. vegetarisk, vegansk, lav kulhydrat, lavt fedtindhold)
Jeg spiser en rimelig afbalanceret kost af protein, kulhydrater og godt fedt. De første tre måltider i min daglige kost er lidt større end de sidste to, fordi jeg primært træner om morgenen. Mit kalorietal er på 1450 KC dagligt.

Billedet er fra instagram – KLIK HER!

Mange mennesker har svært ved at spise sundt dagligt. Hvordan sørger du for at holde en sund kost i din hverdag?
Jeg forsøger at planlægge mine måltider en uge ad gangen og lave ændringer som ugen går.

Hvad har inspireret dig til sociale medier?
Hvornår/hvordan startede du det, og hvad er din yndlingsplatform (Instagram / YouTube / Facebook osv…)?
Jeg har været på Facebook i flere år for at holde kontakten med familie og venner, men et år efter at jeg startede min fitness- og sundhedstransformation, oprettede min datter kontoen til mig på Instagram for at sætte mig i kontakt med mine følgere.

Hvor vigtigt tror du, det er at forblive aktiv i alle aldre?
At være aktiv holder ikke kun din krop i god form, men skærper hjernen og din livskvalitet forbedres derfor. Selvfølgelig er det meget gavnligt at være aktiv og sporty allerede i en ung alder for allerede at have en god kondition og disciplin til at træne regelmæssigt.

Billedet er fra instagram – KLIK HER!

Hvordan hjalp din datters støtte og coaching dig til at være mere aktiv, tabe dig og forbedre dit helbred?
Min datter og hendes mand har været drivkraften til at nå mine fitness- og sundhedsmål, og de gav aldrig op på mig. Jeg kunne have givet op til tider uden deres støtte, så at have støttende mennesker i dit liv er altafgørende for din succes.

Hvordan har du det med at være en rollemodel for så mange mennesker rundt om i verden og inspirere dem til at forblive aktive og sunde i alle aldre?
Jeg føler mig meget ydmyg over, at andre ville føle sig inspireret af det, jeg har opnået. Jeg besluttede at forbedre min helbredstilstand og dyrke sport for at gøre mit liv mere behageligt og aktivt. Jeg troede aldrig, at mit liv ville blomstre i denne grad, og jeg håber kun at kunne hjælpe mange mænd og kvinder med at nå deres mål om et sundere liv. Vores liv behøver ikke at slutte, selvom vi er midt i livet og derover.

Følg Joan på instagram og facebook 🙂

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *