Change your thoughts

Prøv at forestille dig følgende; Du er ude og shoppe. Du er i godt humør. Glæder dig til at få købt en masse nyt. Du ser en kvinde, du kender rigtigt godt, kommende imod dig. Du smiler til hende og er lige ved at stoppe op for at snakke. Men hun ser lige igennem dig, siger ikke et ord. Går bare forbi. Du står tilbage med en undren og en uro i dig. Har du sagt noget forkert til hende? Er hun vred på dig? Hvorfor stoppede hun ikke op? Hvad har jeg gjort forkert? Du vender hele situationen mod dig selv. Tager ansvaret på dig. Det må være dig, der er noget galt med. Du må have gjort et eller andet, siden den anden kvinde reagerer, som hun gør. Du ender med at gå ud af butikken; trist over hvad der er sket, med en masse uafklarede spørgsmål, som gør dig ked af det, selvom du faktisk ikke ved, om det er rigtigt, det du tænker.

Samme situation som ovenfor, men idet kvinden passerer forbi, tænker du; “hun havde så travlt, at hun slet ikke nåede at se mig. Jeg må lige huske at ringe til hende, når jeg kommer hjem. Jeg skal høre, om hun er okay. Hun så meget fortravlet ud. Hvilke følelser sætter disse tanker i dig? Jeg gætter, at her fortsætter du med at shoppe med samme glæde, som da du kom ind i butikken.

Vores tanker styrer vores følelser, og følelserne styrer vores handlinger. Når du bliver bevidst om denne mekanisme, handler det om at gå ind i dine tanker. Undersøg hvorfor den tanke dukker op lige der? Hvad er den bagvedliggende grund til, at du ikke bare lader tanken flyve afsted? Hvorfor fastholdes du i den? Du har altid en mulighed for at ændre dine tanker. Lav dem om til noget, der støtter op om dig. Måske tænker du, at det kan du ikke. Men prøv engang at lege med følgende spørgsmål; “Hvad kunne du tænke i stedet? Samt hvad ville andre tænke, hvis de stod i samme situation?”

Når du stiller spørgsmålstegn ved dine tanker, kan det jo være, at du ender et sted, der er langt skønnere for dig, end der hvor du var på vej hen…

Sidder du med et eller flere spørgsmål, som du godt vil have coachens respons på? Du kan skrive til Jette Rysgaard kvit og frit – se hvordan her

Du vil måske også kunne lide...