Overgangsalder frisure

Nogle kvinder får flere hår – for eksempel i ansigtet – andre kvinder taber hår – for eksempel udtynding på hovedet, mindre hår i armhuler og i skridtet. Det ene kan være lige så irriterende som det andet. Vi har ingen mulighed for selv at vælge. Håret skifter måske også farve mod det grå og hvide, men det kan de fleste bedre forlige sig med og i øvrigt selv justere og “pynte” på, hvis de vil.

Men en bar plet forneden er der ikke noget at gøre ved. Du må blot stole på, at du er lige så kvindelig og attraktiv med som uden denne behåring. Gennem et langt liv som kvindelæge har jeg mange gange set det og talt med kvinder om det.

Kvinder, der som du, er lidt irriterede og trætte af det. Men altså: der er ikke noget at gøre ved det. Nu ved jeg ikke, hvor tit du ser andre kvinder nøgne. Men hvis du går en tur i svømmehallen, vil du opleve, at snart de fleste unge kvinder også er “nøgne” forneden. Vel som et synligt tegn på tidens kønskultur.

Det er selvfølgelig ingen umiddelbar trøst for dig, og jeg skal da heller ikke foreslå, at du kan gå hen og gøre ligeså. Jeg vil blot sige, at vi hver især skal have lov til at have og vise vores særpræg. Og hvis nogen undrer sig over dig, er det sikkert kun for at kort sekund. Du er stadig den samme kvinde.

Du vil måske også kunne lide...