Faceyoga, når du vil ældes med ynde

Faceyoga – farvel til rynkerne, og goddag til et friskere og yngre udseende / ansigtsyoga metoden, der kan gøre os yngre uden kirurgi.
Dorte Andersen er ansigtet bag den kendte instagram profil @yogafacelift.
Hun er 72 år, er blogger, influenter og så er hun en ganske almindelig kvinde der nyder at være nået til lidt over midt i livet.

Af Dorte Andersen

Faceyoga er den helt store dille for tiden, og har bredt sig over det meste af verden, også her i Danmark.

”Jeg må vide det, for jeg har undervist i det i snart 6 år, som en af de første ansigtsyoga eksperter i DK” siger  Dorte, som er 74 år, og ansigtet bag profilen @yogafacelift, som har over 240.000+ følgere på Instagram.  

Hvad er faceyoga

Faceyoga består af, at vi træner vores ansigtsmuskler, vi laver ansigtsmassage, vi fjerner væske og affaldsstoffer med lymfedrænage. Jeg bruger også akupressur til at fjerne spændinger, genskabe og fjerne blokeringer, alt i alt en samlet selvkærlighedspakke til dit ansigt, som du kan bruge resten af livet til at holde dit ansigt frisk og yngre.

Faceyoga er et kraftfuldt værktøj, hvis det udføres korrekt. Det består af en række øvelser, der både træner og afspænder ansigtet. Det er muskeløvelser i ansigtet blandet med fine stræk. Det er næsten samme effekt, som når vi træner kroppen.

I takt med alderen mister vi den volumen i kinderne, som giver os høje kindben og fyldige kinder. Kindernes muskler er blevet slappe, og begynder at hænge, og trækker linjerne nedad, der kommer løs hud, der igen danner hamsterposer på kæbelinjen.

For at reducere hamsterposerne, kræver det en række øvelser. Vi skal helt op til kindmusklerne, ja faktisk skal vi helt op til hovedbunden for at få alle musklerne i spil, der – så og sige – skaber et løft, volumen, og levende hud.

Mange har også problemer med tunge øjenlåg, og poser under øjnene. Tunge øjenlåg er som regel væske, slap hud og en slap pande/hovedbund. Her hjælper faceyoga ved, at vi strammer hovedbunden, panden og den store øjenlågs lukkemuskel op. 

Vi masserer under brynene, så der kommer blodcirkulation, der booster bindevævet til at danne kollagen igen, så huden bliver fornyet indefra.

Faceyoga er en form for en kur, der først skal opbygges, og derefter laves hver dag for at holde resultat. Faceyoga er for alle aldre, og kan bruges resten af livet.

Hvem er Dorte

Jeg uddannede mig som yogalærer som 68 årig, faldt tilfældigt over faceyoga, og blev så passioneret, at jeg uddannede mig til faceyoga ekspert, og har siden haft workshops på Zoom, og haft over 3200 kvinder igennem mit program.

Jeg elsker min daglige faceyoga. Hver morgen laver jeg mit personlige program, som varer ca. 25 minutter. Dengang jeg startede på faceyoga, tog det mig mindst 1-2 timer om dagen at træne mit ansigt op. Der var mange linjer og mistet fylde, der skulle trænes op. Nu vedligeholder jeg resultatet. Indimellem må jeg træne lidt ekstra, hvis mine hamsterposer begynder at vise sig, eller bekymringsrynken bliver mere dominerende.

Jeg tænker ikke over min alder

Jeg lader ikke alderen bestemme mit liv, jeg tænker ikke over den, gjorde jeg det, ville jeg måske ikke have samme drive og lyst til livet, som jeg vågner op med hver morgen. Skulle jeg tænke over alderen, så ville der måske være andre måder, at jeg følte, jeg skulle leve mit liv på.

Livet er så spændende, der åbner sig hele tiden nye vilde muligheder, og jeg løber dem i møde med åbne arme, og siger ja ja ja tak! Jeg har ikke lyst og tid til at sidde i sofaen, der er så meget spændende, jeg bare må prøve og opleve.

Jeg forlod arbejdsmarked som 67 årig, sagde selv op, jeg kunne være blevet, men tiden var parat, lige netop den dag, hvor jeg sagde op fra et glad hjerte til en undrende chef.

Mit liv gik ikke i stå, da jeg lukkede døren for sidste gang til kontoret. Jeg havde allerede, da jeg fyldte 60 år, lavet en ønskeliste med ting, jeg rigtig gerne ville opleve. Den liste startede mit eventyr. For det var alt for spændende at vente på pensionen, så jeg gik straks i gang.

Jeg havde altid ønsket mig, at kunne svømme crawl. Så jeg skrev til Mette Jacobsen, om hun gav ene undervisning, og det gjorde hun. Så jeg havde to timer med Mette, der lærte mig alle teknikkerne, når man skal svømme crawl.

Jeg er faktisk ikke rigtig aldersforskrækket, for siden jeg blev 67 år, er det kun blevet bedre for hvert år.

Jeg er ret stolt af, at jeg som 74 årig kan bruges som yogamodel for et dansk yogabrand, og at jeg er blevet spottet og optaget af et modelbureau, og allerede har haft min første opgave.

Det siges, at alder er bare et tal, men fakta er jo, at det mest er purunge kvinder, der typisk bruges som modeller til at inspirere andre kvinder i alle aldre.

Jeg bliver ikke inspireret af unge modeller, jeg bliver inspireret af en, jeg kan spejle mig i.

Jeg vil gerne bidrage til at vise, at der er masser af stærke modne kvinder, som kan inspirere os andre, uanset om vi er 40 eller 80 år.

Det er også en stor del af min livsstil, at vedligeholde og pleje min krop på en eller anden måde.

Jeg vil gerne have, at min krop holder til alle de år, der forhåbentlig stadig venter på mig, og at jeg kan klare mig selv langt op i årerne. 

Jeg går hver dag 10.000 skridt, og hører lydbog på turen. Den bedste tid på dagen. Hver dag er der motion på programmet. Altid yoga, nogle dage 50 minutters program, andre dage 15-20 minutter alt efter, hvad jeg skal den dag. Jeg træner også i fitness center.

Min dag start hver morgen med 25 minutters ansigtsyoga, som er selvkærlighed til et friske og yngre ansigt. Jeg elsker det, og er nærmest afhængig.

Jeg cykler en del, elsker farten og letheden, og det hjælper på det, at det er en super let dameracer jeg har. Fik den i 70 års gave af min mand.

Jeg elsker at stå på supboard. Udover at alle mine små muskler bliver trænet, og balancen bliver udfordret, så får det mit sind helt ned i gear. Følelsen af at svæve mellem hav og skyer.

Udover min træning, så betyder det meget for mig, at have en god stil. Det viser jeg på min sensommer.dk profil. Jeg elsker selv at følge andre 50+ kvinder, at få ideer til hverdagen, at se hvordan andre kvinder klæder sig, lægger deres makeup, hvilke cremer der er gode, og især hårpleje produkter. Jeg bliver også inspireret af andre yogalærer, der lægger deres yoga øvelser op til inspiration.

Jeg har uddannet mig en del efter de 67 år

Som 67 årig uddannede jeg mig til barista i Rom, det havde været et stort ønske, da jeg elsker kaffe, og er fascineret af andre baristaer, der laver latteart. Det ville jeg bare lære.

Jeg blev Mindfulness instruktør i 2016, men i 2017 rejste jeg til Kreta hos rejsebureauet ”Tidtilro”, hvor det var muligt, at blive deres instruktør på deres rejser. Skøn oplevelse.

Som 68 årig uddannede jeg mig til yogalærer i Indien og Kreta, og var så privilegeret, at jeg fik job i et anerkendt yogastudie, da jeg kom hjem. Jeg uddannede mig også til ansigtsyoga ekspert, og lavede selv min hjemmeside om ansigtsyoga, og begyndte at undervise i ansigtsyoga og holde workshops. Det gør jeg stadig, og jeg elsker det.

Som 69 årig uddannede jeg mig som Restorativ yogalærer, da jeg havde lyst til at kende flere yoga versioner, og lægge flere timer og erfaring til min yogauddannelse.

Som 70 årig blev jeg influenser, og har over 160.700 følgere på min @yogafacelift, og jeg blogger om mode og livsstil på min @sensommer.dk som også er hastig voksende. De to profiler holder mig i gang 24 timer.

Indimellem har jeg opgaver som SoMe konsulent for små virksomheder, men det vil jeg stoppe med, da jeg må prioritere min tid.

Som 71 årig uddannede jeg mig til yin yoga lærer, og som 72 årig er jeg blevet model, og har haft mine første opgaver.

I dag øver mig i at geare ned, og indtil nu går det godt. Selv om jeg er 74 år, så kører jeg nærmest i højeste gear hver dag, og det er ikke sundt i længden, men jeg elsker det jeg laver, og glæder mig hver aften til at vågne næste morgen og begynde dagen.

Hvem sagde, at livet er kedeligt, når vi bliver ældre?

Følg Dorte på hendes instagram profil @sensommer.dk – KLIK HER
Følg Dorte på hendes instagram profil @yogafacelift – KLIK HER

Du vil måske også kunne lide...