Kvinder der spejler sig

Hvad fortæller dit spejlbillede dig?

Læge og kognitiv terapeut med speciale i mental robusthed, Annette Eberhardt, guider dig til hvordan du bedre kan accepterer dit spejlbillede!

Af Annette Eberhardt

Hvad vil det siget at være mental robust – LÆS MERE HER!

At se sig i spejlet er en daglig handling – en vane. Du er på badeværelset, du passerer et spejl eller en butiksrude og tjekker om håret, mascaraen eller tøjet sidder, som det skal.

Nogle gange kan se man blændende ud og tænker, det kører for mig i dag. Andre gange bliver man slået til tælling og forbløffes over synet, kan det her virkelig kan være mig?

Du kan synes alt fra, at du ligner en gudinde og har en myndes elegance til, at du ligner en kvindelig version af klokkeren fra Notre Dame.

En dag ser du ud som en 35-årig, men føler dig som en på 60; andre gange er det lige omvendt.

Hvad er det, der gør den store forskel på, om du er vild med dit spejlbillede eller ønsker det hen, hvor peberet gror?

Er du i en over- eller underskudssituation? 

Er selvværdet i top? Eller er du i en periode, hvor du ikke er tilfreds med noget af det, du gør?

Din opfattelse af, hvad du ser i spejlet, hænger sammen med den situation, du er i, de tanker du gør dig, og de følelser du har. 

Dine tanker og følelser er med til at skabe din virkelighed. Og det vigtige budskab er, at du kan selv påvirke dem i en positiv retning, også når det gælder dit spejlbillede.

80-90% af de tanker, der suser rundt i et gennemsnitligt hoved, er negative. Du skal altså vælge at have fokus på positivitet, og derefter skal du øve dig.

Det, du giver fokus, vokser, og øvelse gør mester.

Der er minimum ti former for positivitet: glæde, taknemmelighed, afklarethed, interesse, håb, stolthed, morskab, inspiration, ærefrygt og kærlighed. 

Alle områder hører til hverdagens følelsesmæssige oplevelser og har været genstand for forskning hos både unge studerende, folk i arbejde, mænd og kvinder midt i livet og ældre.

Ved at se på de omstændigheder, situationer og tankemønstre, der sætter gang i følelserne, kan du bruge som inspiration til at øge positiviteten, og dermed sørge for at få mere af den.

Tilbage til spejlet og til hvad du ser.

Anerkend dig selv i spejlet og mærk glæde, når du møder dit blik. Vær nysgerrig på hvad det er, der gør dig smuk og enestående. Er det dit hår, dit smil eller bare helheden?

Skriv på en poster tre ting som du sætter mest pris på ved dit udseende. Sæt den derefter på spejlet.

Sig dem højt hver gang du kigger i spejlet, og som Hella Joof siger, så drys glimmer på. 

Læs mere om Annette Eberhardt

Du vil måske også kunne lide...