VÆGTTAB

Derfor skal du plukke dine tanker lige så omhyggeligt som dine blomster

Skrevet af NLP-psykoterapeut og guide til naturlig vægt, Lone Ladefoged

Tanker sætter sine spor. På dit humør. På din dag. På dit vægttab. På alt. De præger dit liv.

De er grund til at være omhyggelig med, hvad du tænker. Lige så omhyggelig, som når du vælger blomster i din have, i naturen eller i en butik. For hvordan gør du det? Du kigger på udvalget og snupper dem, du bedst kan li’. Du gør dig umage med at sammensætte en smuk buket, som du vil nyde de næste dage. Eller glæde en med.

Du kunne aldrig finde på at tage de nærmeste, fordi de er nærmest. Eller ignorere en smuk blomst, du ikke har set før. Du går udenom de visne. Du vælger farver, der gør dig glad, så din buket vil pynte. Dit sind er åbent og nysgerrigt, for blomster er en stor fornøjelse. 

Pluk dine tanker, så de giver dig glæde

Ideen om at plukke tanker på den måde er ikke hen i vejret. Hver dag står du overfor at vælge mellem de ca. 60.000 tanker, der kommer til dig. Du har ikke tid til at tænke dem alle. Og det vil ikke give mening. Tanker er den palet, du har til rådighed, når du skaber din dag. Dit liv. Du må vælge.

Måske plejer du at tænke de tanker, der trænger sig mest på. Det giver problemer, hvis de fortæller dig, at du ikke kan gøre noget ved dit vægttab, og at det bliver mere og mere svært at tage strømper på.

Du er ikke dum, hvis du tænker den slags tanker. Det gør selv de mest intelligente kvinder. Det er ikke en bevidst beslutning at tænke usunde tanker. Det sker, fordi du har lært det for længe siden. Du lærte ikke, at du har andre muligheder. Havde det stået på skoleskemaet i 4. klasse, ville det have sparet os for tårer og besvær.

Lad dine tanker arbejde for dig

Forestil dig, at du tænker: Jeg passer godt på min krop. Det er min krops natur at være stærk, slank og smidig. Mit vægttab kommer naturligt. 

Det er meget sandhed i de tanker, fordi det er din natur. Når du stopper de gamle tanker, er der plads til nye, der gør dig glad og let. Det hjælper dig med at styre det, du spiser og med at finde din naturlige vægt. Når du giver slip på tanker, der ikke gavner dig – og tænker nye og glade, bliver du støttet i at leve efter naturens hensigt.

Den første tanke kommer bare. Den kan du ikke undgå. Men du behøver ikke at invitere den ind på kaffe. Stop den før den udvikler sig. 

En tanke som – taber jeg mig, tager jeg hurtigt på igen – kan nemt vokse sig stor og give ubehagelige følelser. Den indre dialog kan lyde: Jeg orker ikke besværet, når jeg tager på igen. Men på den måde slipper jeg jo ikke for problemet. Jeg er nødt til at gøre noget. Men det må vente til i næste uge. Tanken kan rumstere i årevis. Og du har slet ikke lyst til at lade den leve i dig. 

Tanken er ikke din. Det er noget du har hørt engang. Du ved ikke engang, om det er sandt. Befri dig fra den. Pust den væk som et mælkebøttefrø. Kommer den igen, så pust igen. Tag kun imod de tanker, der bringer liv og glæde med sig. Lad resten flyve væk. På den måde får du udryddet en masse trælse tanker, og på et tidspunkt mærker du forandringen.

Læs flere gode råd om naturlig vægt på Lone Ladefogeds blog: KLIK HER!

Du vil måske også kunne lide...