Anne Nyland motion

Er du en af dem

…der lader alderen bestemme din adfærd?

Eller er du en af dem, der sætter en dagsorden for, hvordan du vil ældes – på den sunde måde – sund aldring?

Jeg hører helt klart til i den sidste gruppe. Jeg modarbejder på ingen måde min alder, det ville jo være et rent Sisyfos arbejde.

Men, jeg prøver at forhale alderdommens fysiologiske ændringer ved at dyrke meget motion og spise sundt med hensyntagen til den vigtige livskvalitet og nydelse.

Jeg er bestemt ikke asket eller motions- og sundhedsfanatiker, der skal være plads til det hele i min verden. Men, jeg dyrker motion hver dag, fordi jeg bliver glad og oplever velvære i krop og sind.

Sund aldring handler nemlig om fysisk, mental og social sundhed, så der er flere parametre at skrue på. Jo tidligere du starter, desto bedre betingelser giver du dig selv.

Jeg går op i at være fysisk aktiv hver dag, at spise sundt, at være sammen med familie og venner, at pleje mine sekundære relationer og at bruge “mit hoved”.

Livskvalitet er en væsentlig del af det at være sund hele livet.

Det er som om, jeg på en eller anden måde bliver yngre med årene. Og det er faktisk videnskabeligt muligt at blive yngre med årene, såfremt du bevarer dine telomerer rimeligt intakte. 

Telomerer er vores antiaging kit. Telomerer er korte DNA sekvenser, der sidder yderst på vores kromosomer som en slags beskyttelseshætte og forhindrer, at kromosomet nedbrydes. Hver gang en celle deler sig forkortes telomerne. Forskning viser, at jo længere tid vi kan forhale celledeling og bevare vores telomerer desto senere ældes vi. 

Telomererne styrkes bl.a. med sund kost, motion, livsglæde, et glas vin hver dag og et positivt sind (kilde: Bente Klarlund), med andre ord: sund aldring.

Jeg nyder at være i den alder, jeg har nu. Måske fordi livserfaringer giver styrke og overskud, og fordi der, for mig, er langt færre bekymringer. Desuden oplever jeg en kæmpe frihed til at gøre lige det, som giver mest indhold og glæde i min tilværelse. Jeg er vild med at være seenager og voksencool.

If you are lucky enough to get old, you should celebrate it

Iris apfel
Anne Nyland motionsløb

Følg Anne på hendes instagram profil: a_la_anne – hun har nogle virkelig interessante og spændende indlæg.

Læs flere af Anne indlæg om “overgang”

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *